Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode
Morten Helveg Petersen

Morten Helveg Petersen er Radikale Venstres spidskandidat til EP-valg

Morten Helveg Petersen er ved Radikale Venstres årlige landsmøde på Nyborg Strand med overvældende flertal genvalgt som partiets spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget 2019.
”Jeg er glad for, at landsmødet har vist mig den tillid. Jeg glæder mig utroligt meget til at føre valgkamp og kæmpe for et grønnere, stærkere og mere handlekraftigt Europa”, siger Morten Helveg Petersen.
 
Han blev valgt til Europa-Parlamentet ved valget i 2013 efter en valgperiode uden radikal repræsentation i Europa-Parlamentet. 
 
Morten Helveg Petersen har siden 2014 beskæftiget sig med især den grønne omstilling og klimakrisen i Europa-Parlamentet. Han er inden for det seneste år blevet kåret som årets mest indflydelsesrige danske europaparlamentariker og årets energipolitiker i Parlamentet.  
 
Radikale Venstres politiske leder Morten Østergaard siger: 
 
”Europa står overfor store forandringer og udfordringer med især klima, sikkerhed og migration, og derfor glæder det mig, at Morten Helveg Petersen er valgt som spidskandidat. Morten har ambitioner på Europas vegne. Vi har brug for, Europa har brug for, en både sikker og visionær radikal stemme i Europa-Parlamentet”. 
 
Kontakt presserådgiver Thomas Søie 6162 4722